Kiegészítő DIY

Az idei szezon egyik favoritja a pomponok mellett a rojtok és bojtok. Találkozunk velük, táskán, cipőn, ruhán, nyakláncon, készülnek zsinórból, fonalból selyemszálból. Én nagyon szeretem őket, mert valahogy jókedvre derítenek. Emlékszem, mikor megvettük a lakásunkat, ami nem kis felújítást igényelt, a munkák végeláthatatlannak tűntek, a kiegészítők még sehol sem voltak, de én már megvettem a függönyt elkötő zöld bojtos selyemzsinórt… Szóval ez a szerelem azóta is tart..

pompom rojt, bojt inspiracio kepek

Valamelyik nap Lukácsot sétáltatva a VI. kerület egy kis utcájában bukkantam rá egy különleges üzletre. Laci bácsi Bagaria cipőkellék üzletére, ahol nem is a cipőkellékek sokkal inkább a bőrök, szegecsek, rátétek, zsinórok és egyéb kellékek keltették fel az érdeklődésemet. Tudtam, hogy a bőr lesz a következő fashion DIY témája…

kulcstartó végleges fotó

Kulcstartó vagy táska dísz

Kellékek

Vágólap/ Toll/ Sniccer/ Olló/ Vonalzó/ Bőr darab/ Kulcstartó karika/ Kiskarika

Elkészítés

Tetszőleges hosszúságú és szélességű bőr darabot vágok sniccerrel(a darab szélessége lesz a bojt magassága a hosszúsága adja majd a pufiságát)

Lefektetem magam elé a bőrt, megnézem hogy mekkora felső részt szeretnék és ennek megfelelően húzok egy vonalat a hátsó oldalán. Ez a vonal lesz a sorvezető, hogy meddig kell bevágnom a kis rojtokat a hosszabb oldalra merőlegesen a rövidebb oldallal párhuzamosan (lásd a képen)

Vágok még egy kisebb bőr darabot is, amit átdugok a kis karikán ez  tartja majd a bojtot.

Mikor felrajzoltam a vonalat kezdődhet a szeletelés, minél keskenyebben irdalom a bőrt, annál vékonyabb száljai lesznek a bojtnak. Ügyeljünk arra, hogy hasonló szélességet vágjunk és a vágások minél párhuzamosabbak maradjanak.

Ha készen vagyunk egy bőr ragasztóval rögzítsük a karikát tartó bőr darabot a rojtozott bőr darabunk jobb felső sarkához a hátsó felén és kezdhetjük a ragasztást-feltekerést, tekerem és ragasztom a felső be nem rojtozott részt, egészen addig, amíg el nem fogy és egy kis hurkát nem kapok. Ügyeljünk arra, hogy szorosan tekerjük fel és lehetőleg tartsuk meg a párhuzamosságot.

A kis rojtos hurkát utána díszíthetjük más színű bőr rátéttel, tehetünk rá szegecset, dolgozhatunk több színnel, így az esetleges egyenetlenséget is eltakarhatjuk… készíthetünk belőle kisebb méretet, többet, hogy egy hosszúkás kulcstartó lehessen belőle… Írjátok meg bátran nektek hogyan sikerült..

xox

Zsófi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s